Materialen sekstoys

Er zijn vele materialen voor sekstoys. In dit artikel bespreken wij de eigenschappen van verschillende materialen en waarom ze wel en niet geschikt zijn

 

Welke materialen zijn er?

Schadelijk/gifitg

  • Jelly
  • Toys met ftlaten/phthalates

Poreus

  • TPE
  • TPR
  • PVC/Vinyl
  • Latex/rubber
  • Elastomeer

Niet poreus

  • Siliconen
  • Glas
  • Metaal

Schadelijk/giftig

Materialen zoals jelly en materialen die ftalaten/phthalates bevatten dienen ten alle tijden te worden vermeden, dit zijn stoffen die zwaar giftig zijn, zeker in contact met slijmvliezen. Deze toys hebben vaak een transparante en erg glimmend uiterlijk. Viezigheid, stof en haren blijven vaak ook erg makkelijk aan deze toys kleven. Op het oog lijken ze soms geen kwaad te kunnen, maar onbewust lekken ze vaak een soort olie die juist erg schadelijk is. Dit kan je niet met een condoom tegenhouden, want olie en condooms gaan niet samen.

 

In kinderspeelgoed zijn deze materialen al sinds 1999 verboden om te gebruiken vanwege het in contact komen met slijmvliezen als kinderen dit in de mond steken. Wij vinden het erg raar dat er voor seksspeeltjes geen regels voor zijn, terwijl hierbij ook langdurig contact is tussen het materiaal en de slijmvliezen. 

 

Materialen sekstoys

Poreus

Poreuze materialen zijn materialen met kleine openingen die voor flexibiliteit zorgen. Het nadeel van deze openingen is dat bacteriën er makkelijk in kunnen komen en ze lastig schoon te maken zijn.

 

Deze poreuze seksspeeltjes dienen bij voorkeur te worden vermeden, dit is niet altijd mogelijk bij sommige soorten masturbators voor mannen. Let er hierbij dan wel op dat deze extra goed gereinigd worden en alleen voor eigen gebruik worden toegepast. Dit type toy kan je het beste combineren met een glijmiddel op waterbasis. Latex gaat wel goed samen met siliconen glijmiddel en niet met een glijmiddel op oliebasis.

 

Niet poreus

Bij het kiezen van een materiaal voor een sekstoy kies je het beste voor een materiaal die niet poreus is. Zoals siliconen, glas en metaal. Siliconen is dan weer een materiaal wat wel flexibel maar niet poreus is. Het grote voordeel aan niet poreuze seksspeeltjes is dat deze makkelijk te reinigen zijn zonder dat er schadelijke bacteriën achterblijven. Bij siliconen toys moet je er wel op letten dat je geen gebruik maakt van glijmiddel op siliconen basis. Met glas en metaal kan je gebruik maken van glijmiddel  op siliconen, water en oliebasis.

 

 

Mochten er nog vragen zijn, geef gerust een reactie hieronder of mail ons.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.